jorieke-nederland

Courgettesoep met haring of een eitje

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
17 september 2013

Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 15-20 minuten

Ingrediënten (voor 375 gram groente):

  • 350 gr courgette
  • 2 sjalotten (ongeveer 25 gr)
  • 1 teen knoflook
  • ⅛ tl kerrie
  • ¼ tl gemberpoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • Haring

Benodigdheden:

  • (soep)pan/pot met deksel
  • Mesje
  • Snijplank,
  • Staafmixer met stalen voet (of staafmixer met plastic voet en een beslag o.i.d. om de hete soep in te pureren),
  • Theelepel
  • Soepbord

Bereiding:

  1. Snijd de courgette, sjalotten en knoflook in blokjes en doe ze in de pan. Vul de pan met water totdat de courgette nèt niet onder water staat en laat de courgette zacht koken.
  2. Voeg de helft van de kerrie en gemberpoeder en proef de soep. Als je hem te neutraal vindt, doe je de rest van de kerrie en gemberpoeder erbij.
  3. Voeg ten slotte wat peper en zout naar smaak toe. Let er wel op dat er in haring al veel zout zit, dus de soep mag best wat flauw smaken. Schep de soep in een soepbord.
  4. Snijd de haring in stukjes en leg de stukjes in de soep.

Variatietip 1:
Vervang de haring door een (zachtgekookt) ei(tje).

Variatietip 2:
Vervang de haring door garnalen. Let er wel op dat er in voorverpakte garnalen veel zout zit. De soep mag dan best wat flauw smaken.