De eerste 14 dagen

- De eerste 14 dagen -
Inmiddels is het alweer bijna twee weken geleden dat ik mijn eerste blog postte op de website. Ik vertelde hierin dat ik de Ziekte van Crohn en Reumatoïde Artritis heb en dat ik het roer wil omgooien. Gezondheidsverbetering en klachtenvermindering zijn hierbij mijn doelen. Het kwijtraken van 'overtollige' kilo's vind ik een mooi bijkomstigheid. Maar...

Het volgen van het Metabolic Balance programma doe je niet zomaar. Het is namelijk geen dieet dat je even volgt, maar een stofwisselingsprogramma. Hiermee word je voeding aangepast aan de behoefte van je stofwisseling. Je kiest voor een nieuwe levensfase, dus mentaal moet je een knop om gaan zetten. Hierbij neem je voldoende tijd voor jezelf en vermijd je alles wat je van je nieuwe doel af kan houden. En dat...Afbeelding1

Is mij (nog) niet gelukt. De maand juni zit bij mij boordevol vergaderingen, verjaardagen en feestjes. Ik heb te weinig tijd genomen om rustig en rein aan het Nederland Slank programma te beginnen. Met als resultaat, géén resultaat. Een tip: 'neem je tijd en rust wel'! Ik heb door haast en stress te snel naar gemakkelijke producten gegrepen. En dan speelt die gedachte weer op: "als ik eenmaal iets verkeerds heb genomen, dan kan de rest er ook nog wel bij". Zo was ik nog verder van huis. Terwijl de regels van het programma niet eens streng of moeilijk zijn..

Geen pillen of shakes, maar een uitgebalanceerde voeding speelt de hoofdrol. Die overigens ook nog goed verzadigend werkt, want mijn maaltijden kreeg ik soms nauwelijks op. Hierdoor had ik geen honger, maar de lekkere trek blijft moeilijk om mee om te gaan.

- vandaag de dag -
Ik ben bij mijzelf na gegaan waarom het me nog niet gelukt is dit programma naar behoren te volgen. Hier stonden gemakzucht en mezelf geen tijd gunnen weer stipt bovenaan. Omdat ik nog steeds het roer drastisch om wil gooien, heb ik besloten opnieuw aan het programma te beginnen. Ik ben vandaag begonnen met fase 1: de voorbereidingsfase. Deze duurt twee dagen en bestaat uit het nemen van bitterzout, opgelost in water, om de darmen te reinigen. Aansluitend volgt een fruit,- groente,- rijst,- of aardappeldag.

Ik ben mijn dag gestart met één eetlepel bitterzout. Ondanks dat ik Crohn patiënt ben en een gemakkelijke stoelgang heb, ben ik hier toch mee gestart. Uit mijn vorige ervaring bleek namelijk dat ik, naarmate fase 1 vorderde, behoorlijke buikkrampen kreeg. Hopelijk kan ik dit zo verminderen. Normaliter wordt er gestart met twee eetlepels, maar dit leek mij een gulden middenweg. Van de bitterzout kreeg ik spontaan een maagzuur "aanval", maar dit ebde snel weg. Na 15 minuten werkte het al effectief op mijn darmen. Mijn dag vervolg ik met een zilvervliesrijst dag. De porties van 200 gram per maaltijd vind ik erg veel. Daarnaast krijg ik het niet goed weg, omdat het mijn smaak niet helemaal is. Morgen kies ik voor een fruitdag! Lekker én goed voor de vitamientjes!

 

 

Tags: Ervaringen cursisten

Liesbeth van Duijn

Geschreven door:
Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.

Waarom Nederland Slank?

  • 1 Afvallen zonder honger
  • 2 Snel resultaat
  • 3 Lekker eten
  • 4 Levenslang effect
  • 5 No cure no pay!

Plan hier nu je gratis consult in+

of bel ons op 085 065 7472

  • Consulten door het hele land
  • Consulten in het buitenland mogelijk via skype

CATEGORIEËN

Alle blogs

POPULAIR

RECENT