Uit eten met het plan, hoe doe je dat?

Zoals ik in mijn eerste blog schreef, houd ik onwijs van lekker eten.

Eten is voor mij dan ook meer dan alleen een middel om mijn te voeden. Zoals de meeste mensen eten om te kunnen leven. Leef ik om met eten bezig te kunnen zijn.

Voordat ik aan het plan begon werkte ik het liefst in lunchrooms. Het Amsterdamse ZZP’er leven, een koffie hier, een broodje daar en altijd mijn laptop mee.

Dit maakt voor mij werken plezierig en daarnaast kan ik mij het best concentreren met een beetje geroesemoes op de achtergrond.  En mijn favoriete bezigheid met vriendinnen is ook uit eten gaan.

Toen ik net aan het programma van Nederlandslank begon zag ik dit echt in duigen gaan.

Ik had geen idee hoe ik nog mijn hobby kwijt kon binnen zoveel beperkingen qua dieet.

Koffie tussendoor zat er in eerste instantie niet en een latte machiatto al helemaal niet.

Na de eerste 2 weken strenge fase ben ik gaan experimenteren met wat wel nog kan.

Nu ben ik blij dat ik in een grote stad woon waar veel moderne eettentjes zich als paddenstoelen uit de grond oppoppen. Het leuke is dat gezondheid nu op vele plaatsen op de agenda staat. Dus er ontstaan ook steeds meer restaurantjes en lunch rooms die niet alleen maar standaard eten serveren, dus lunchrooms met niet alleen maar brood, of de maaltijdsalades die alsnog een calorie bom zijn.

Waar ik in het begin ook heel erg aan moest wennen is om aan te bediening aan te geven wat ik wel en niet mag. Ik vond het heel vervelend. Maar ik heb gemerkt dat als je de juiste restaurants uit kiest, het totaal geen probleem is om aanpassingen te laten doen.

Eigenlijk is dit ook een kwestie van al doende leert men.

De eerste paar keer ging het natuurlijk niet 100% goed maar wel goed genoeg en nu ben ik een ster geworden in het op de juiste manier te communiceren.

Ik begin het nu ook leuk te vinden om te doen en heb ik een keer geen zin om uitgebreid tekst en uitleg te geven dan kies een restaurant met een allergie keurmerk, of waar je zelf je gerecht samenstelt, of waar goede voeding al op de agenda staat.

Tags: Ervaringen diëtisten, blog

Waarom Nederland Slank?

  • 1 Afvallen zonder honger
  • 2 Snel resultaat
  • 3 Lekker eten
  • 4 Levenslang effect
  • 5 No cure no pay!

Plan hier nu je gratis consult in+

of bel ons op 085 065 7472

  • Consulten door het hele land
  • Consulten in het buitenland mogelijk via skype

CATEGORIEËN

Alle blogs

POPULAIR

RECENT