Ik snap het ... eindelijk

afvallen was nog nooit zo gemakkelijkEerder deze week keek ik naar een tv-programma van Patty Brad genaamd Vet Gelukkig. Alhoewel maar ik een stukje heb kunnen kijken heeft dit programma mij wel een nieuw inzicht gegeven. Een inzicht dat ik nodig had. Eigenlijk begrijp ik nu, achteraf, ook niet waarom ik zelf nog niet eerder tot dit inzicht ben gekomen.

Je vraagt je vast af ‘waar heeft ze het nou helemaal over?’ Dat zal ik uitleggen. Het inzicht dat afvallen niet gaat over het bereiken van een bepaald streefgewicht, maar het aannemen van een andere, gezondere, leefstijl. De co-host van van Patty Brad (ik ken hem niet en kan dus niet vertellen wat zijn naam is) vertelde namelijk dat hij al veel afvalpogingen had gedaan, maar na het bereiken van zijn streefgewicht steeds weer terugviel. Daarna vaak zelfs nog zwaarder werd dan voor de lijnpoging. Hij zei ook dat hij te zeer gefocust was op het bereiken van dat streefgewicht en zodra dat een feit was, hij alles weer liet gaan. Tja …  die extreme nadruk op het bereiken van dat streefgewicht is mij niet vreemd.

Heel zinvol dus dat Nederland Slank fase 3 kent. In deze fase is eigenlijk een consolidatiefase: je hebt het gewenste gewicht bereikt en nu leer je dat vast te houden. Het ‘sjoemelen’ maakt het allemaal wat makkelijker natuurlijk. Mij is het deze week in ieder geval gelukt. Ik ben blij en vol goede moed.

Mijn valkuil blijft wel die snoepaanvallen (vooral als ik net thuiskom van m’n werk en gewoon zin heb om iets te snaaien, liefst veel). Ik heb met een aantal vriendinnen over gesproken en zij raden me aan dan iets anders te gaan doen, bijvoorbeeld een lekkere douche nemen. Goed idee, daarna kan ik gelijk de keuken in en mijn avondeten bereiden. Kan zelf vast ook nog wel wat verzinnen.

Tags: blog

Jesse Jager

Geschreven door:
Jesse Jager

Waarom Nederland Slank?

  • 1 Afvallen zonder honger
  • 2 Snel resultaat
  • 3 Lekker eten
  • 4 Levenslang effect
  • 5 No cure no pay!

Plan hier nu je gratis consult in+

of bel ons op 085 065 7472

  • Consulten door het hele land
  • Consulten in het buitenland mogelijk via skype

CATEGORIEËN

Alle blogs

POPULAIR

RECENT