Makreel op de barbecue (of in de oven)

Voorbereiding: 5-10 minuten
Bereiding: 30-45 minuten

Ingrediënten:

  • Makreel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • Peper
  • 3 takjes peterselie
  • Spinazie

Benodigdheden:

  • Barbecue of oven
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Aluminiumfolie (barbecue) of ovenschaal (oven)

Voorbereiding:

Maak de makreel schoon of laat de visboer dat doen. Laat de kop en staart eraan zitten. Leg de vis tot gebruik in de koelkast.

Bereiding:

  1. Snijd de knoflook in kleine stukjes.
  2. Snijd de sjalot in ringen.
  3. Snijd de peterselie in reepjes.
  4. Leg de makreel op de aluminiumfolie. Verdeel de helft van de knoflook, sjalot en peterselie over de binnenkant van de vis. Smeer de andere helft uit over de bovenkant en vouw de folie aan de bovenkant dicht.
  5. Leg het vispakketje op de barbecue en laat de vis in zo’n 20-30 minuten gaar worden (afhankelijk van de grootte van de vis)
  6. Verdeel de spinazie over een bord.
  7. Zodra de makreel gaar is, verwijder je het filet van de graten, en leg je de vis op de spinazie.

NB: In principe is elke rauwe vis is hiervoor geschikt. De soort vis en de grootte bepaalt hoe lang de vis moet garen.

Tags: Recepten

Liesbeth van Duijn

Geschreven door:
Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.

Waarom Nederland Slank?

  • 1 Afvallen zonder honger
  • 2 Snel resultaat
  • 3 Lekker eten
  • 4 Levenslang effect
  • 5 No cure no pay!

Plan hier nu je gratis consult in+

of bel ons op 085 065 7472

  • Consulten door het hele land
  • Consulten in het buitenland mogelijk via skype

CATEGORIEËN

Alle blogs

POPULAIR

RECENT