Mijn Nederland Slank avontuur, Marjolein Wiersema

Hallo lezers,

Inmiddels ben ik al meer dan drie weken zoet met het Nederland Slank avontuur and still going strong! Ik heb de strenge fase van twee weken overleefd en ben nu een aantal dagen bezig met de minder strenge fase.

Ik vind het fijn dat ik nu mijn menu kan uitbreiden met extra voedingsmiddelen. Zo heb ik deze week heerlijk genoten van de pruimen en heerlijk augurk aan fgdtgfdgdfde salade toegevoegd.

Ik heb al eens eerder in mijn blog benoemd dat ik vooral inspiratie haal uit de facebook groep Nederland slank deelnemers. Iedereen plaatst er heerlijke recepten op en mijn doel was ook om meer te experimenteren met voeding en nieuwe recepten uit te proberen. Inspiratie in overvloed. Deze week kwam ik op de facebook groep een heerlijke tapenade tegen, gemaakt van olijven, knoflook, mozzarella, olijfolie en heb ik er zelf tomaten aan toegevoegd in plaats van de rode peper. Helemaal Nederland Slank verantwoordelijke en na eigen zeggen heerlijk! Deze tapenade had ik meegenomen naar een etentje en iedereen was er dol op! Zo kon ik ze een beetje kennis laten maken met het Nederland Slank programma. Echt een aanrader om te maken en heerlijk om op je roggeknäckebröd te smeren.

Ik ben dus drie weken bezig met het programma, maar wat heb ik nu allemaal geleerd? Ik merk nu ik het programma volgt meer mijn creativiteit naar boven komt. Vroeger (klinkt zo ver weg) koos ik voor een makkelijk maaltijd (wel gezond) maar gewoon simpel en eigenlijk heel saai. Ik heb nu een andere kijk op voeding gekregen of te wel mijn houding is veranderd. Ja, als diëtist leer ik nog zoveel en is het een blijvend leerproces. Zo nam ik altijd standaard een tussendoortje, omdat ik tijdens  mijn studie had geleerd om drie hoofdmaaltijden en drie tussendoortje te nemen.  Ik dacht tijdens het volgen van het programma dat ik de tussendoortjes erg ging missen, maar in tegendeel zelf. Ik mis het eigenlijk niet eens, omdat ik van de hoofdmaaltijden goed verzadigd raakt. Tuurlijk heb ik nog steeds zin om af en toe iets lekkers te nemen, maar die behoefte is nu wel minder sterk. En nu ik in de minder strenge fase zit mag ik mijzelf ook trakteren met een sjoemelmaaltijd, wat ik trouwens nog niet heb gedaan. Ik merk dat het ritme van drie hoofdmaaltijden per dag er goed inzit.

Wat Nederland Slank mij vooral heeft geleerd is om langzaam te genieten en de tijd te nemen. Zo neem ik meer de tijd om goed te koken en geniet ik meer van mijn eten. Ik geef mij lichaam nieuwe aandacht en ga er dus anders mee om. Daarnaast sta ik er meer bij stil wat ik die dag ga koken en hoe ik ervoor kan zorgen om er iets speciaals van te maken. Weg met de saaie maaltijden! Plus plan ik meer vooruit en doe ik mijn boodschappen efficiënter. Ik ga niet meer elke dag boodschappen doen om vervolgens de hele supermarkt te doorlopen wat ik nu in hemelsnaam moet gaan koken.

Hoe voel ik mij nu? Deze week voelde ik mij goed (nog steeds trouwens) en juist erg productief met dit warme weer. Ook pak ik het bewegen weer op en heb ik  vooral veel gewandeld met het warme weer. Ik merk trouwens dat mijn huid ook strakker word. Laatst kreeg ik al te horen van iemand die mij al een tijdje niet had gezien dat ik er goed uit zag en dat is natuurlijk extra leuk om te horen. Mijn gezicht had al niet zoveel onzuiverheden, maar ik merk dat ik minder last heb van puistjes.

Je kunt wel lezen dat het de goede kant op gaat met mij en vind ik het inderdaad ook prettig verlopen. In het begin moest ik wennen om mijn ritme te veranderen en mijn tijd anders in te plannen, maar daar heb ik ook goed de tijd voor genomen. Ik ben blij waar ik op dit moment sta en wat ik tot nu toe al in drie weken heb bereikt.

Wat er deze week op het menu staat? Ik heb wel weer eens zin in een lekker ijsje en toevallig kwam deze week op de facebook groep een heerlijk zelfgemaakte fruitijsje tegen. Ik heb de nodige attributen al ingekocht dus van de week maar aan de slag.

Tot snel!

g9lGX2NK

Tags: Ervaringen cursisten

Marjolein

Geschreven door:
Marjolein

Waarom Nederland Slank?

  • 1 Afvallen zonder honger
  • 2 Snel resultaat
  • 3 Lekker eten
  • 4 Levenslang effect
  • 5 No cure no pay!

Plan hier nu je gratis consult in+

of bel ons op 085 065 7472

  • Consulten door het hele land
  • Consulten in het buitenland mogelijk via skype

CATEGORIEËN

Alle blogs

POPULAIR

RECENT