Nederland Slank versus het bloedgroep dieet

Bij zowel het programma van Nederland Slank als het bloedgroep dieet wordt er een voedingsprogramma opgesteld op basis van de waarden van je bloed. Maar dat wil niet zeggen dat deze programma’s hetzelfde zijn. In dit artikel lees je over het bloedgroep dieet en kijken we naar de verschillen tussen het bloedgroep dieet en het Nederland Slank programma.

Wat is Nederland Slank?

Nederland Slank geeft voedingsadvies op maat door onder andere vooraf een bloedonderzoek uit te voeren. Hierbij wordt er naar verschillende waarden in het bloed gekeken en vervolgens aan patroonherkenning gedaan.

Daarnaast wordt er ook gekeken naar leeftijd, geslacht, allergieën, dieetvoorkeuren, medicatiegebruik en de medische geschiedenis van iemand en eventuele gezondheidsklachten. Aan de hand van het bloedonderzoek en de uitgebreide vragenlijst wordt uiteindelijk een persoonlijk voedingsplan opgesteld. bloedgroep dieet

Bij Nederland Slank werken uitsluitend kwaliteitsgeregistreerde diëtisten die ook orthomoleculair therapeut zijn. Dit betekent dat de diëtisten een ruime kennis hebben van voeding en gezondheid. En daarnaast betekent dit ook dat de behandeling bij Nederland Slank vaak grotendeels wordt vergoed door de zorgverzekeraar!

Bij Nederland Slank verloopt de begeleiding via Skype. Hiervoor hoef je de deur niet uit, dus waar je ook woont, het Nederland Slank programma volg je altijd, overal en wanneer jij maar wilt!

Wat is het bloedgroep dieet?

Het bloedgroep dieet is populair geworden door het boek van Peter D’Adamo ‘’Eat right 4 your type’’. Het doel van het dieet is een optimale gezondheid te bereiken door gewicht te verliezen.

Zoals de naam al doet vermoeden heeft het dieet alles te maken met je bloedgroep. Door op basis van je bloedgroep de juiste voedingsmiddelen te eten kan er genezing plaatsvinden van gezondheidsaandoeningen.

Koolhydraatarm? bloedgroep dieet

In de praktijk ziet het bloedgroep dieet er echter niet heel anders uit dan andere koolhydraatarme diëten. Naast het feit dat koolhydraten worden beperkt in dit dieet, wordt er op basis van een bloedgroep een algemeen voedingsadvies gegeven. Iedereen met dezelfde bloedgroep zou dus volgens dit dieet hetzelfde moeten eten.

Het bloedgroep dieet is vrij algemeen en niet zo zeer geschikt voor individuele omstandigheden. Er wordt bij het bloedgroep dieet geen rekening gehouden met factoren die juist erg belangrijk zijn. Denk hierbij aan medicatiegebruik, geslacht, gewicht, leeftijd, specifieke gezondheidsklachten en allergieën.

Ook worden er in het bloedgroep dieet hele voedingsgroepen/voedingsmiddelen weggelaten. Als voorbeeld hiervoor het advies voor bloedgroep A. Deze groep wordt namelijk geadviseerd om alleen plantaardig ofwel vegetarisch te eten. Uit vele onderzoeken blijkt echter dat we ook dierlijke producten nodig hebben om gezond en vitaal te worden/blijven.

Nederland Slank is advies op maat!

Het bloedgroep dieet heeft een goed uitgangspunt, maar speelt niet in op de behoefte van het individu. Dit terwijl een goed en verantwoord voedingsadvies altijd gebaseerd moet zijn op individuele omstandigheden en behoeften om effectief te kunnen zijn.

Nederland Slank kijkt naar het individu en past het voedingsadvies altijd aan op alle factoren en omstandigheden. Ben jij benieuwd naar wat Nederland Slank voor jou kan betekenen? Vraag dan nu een gratis consult aan en kom erachter!

Tags: artikelen, blog

Waarom Nederland Slank?

  • 1 Afvallen zonder honger
  • 2 Snel resultaat
  • 3 Lekker eten
  • 4 Levenslang effect
  • 5 No cure no pay!

Plan hier nu je gratis consult in+

of bel ons op 085 065 7472

  • Consulten door het hele land
  • Consulten in het buitenland mogelijk via skype

CATEGORIEËN

Alle blogs

POPULAIR

RECENT