Op naar een optimale gezondheid: fase 3

Hallo allemaal! Het is weer maandag en dat betekent dat ik jullie door middel van mijn blog ‘Op naar een optimale gezondheid: fase 3’ mag gaan vertellen over mijn ervaringen met het Nederland Slank programma. Ik ben ondertussen ruim twee weken bezig met het voedingsplan en het gaat hartstikke goed! Benieuwd naar hoe het met mij gaat en mijn meterstanden? Lees dan gauw verder!

De minder strenge fase

Afgelopen vrijdag was ik precies twee weken bezig met de strenge fase. Omdat ik geen streefgewicht hoef te behalen, ben ik die dag begonnen aan de minder strenge fase, ofwel fase 3. Mijn lichaam had zich inmiddels aangepast op het voedingspatroon van de strenge fase, dus ik was wel een beetje onzeker over de manier waarop mijn lichaam zou reageren op de minder strenge fase. Aan de andere kant verheugde ik mij ook weer op de nieuwe voedingsmiddelen die ik mocht gaan toevoegen aan mijn voedingspatroon. Dit waren er namelijk best wat. Ik heb nu weer andere keuzemogelijkheden in groente en fruit en ik mag andere soorten vis, vlees en kaas!

Koken en bakken  

OvenschotelPompoenmuffins

Nu ik in de minder strenge fase zit mag ik gebruik maken van 3 eetlepels koudgeperste olie. Ik ben hier ontzettend blij mee, omdat ik nu weer nieuwe recepten kan uitproberen! Ik ben de afgelopen dagen dan ook gelijk gaan experimenteren en het resultaat mag er zijn. Zo heb ik van het weekend pompoenmuffins met aardappel en courgette gebakken. Hmm, wat waren die lekker zeg! Vooral omdat ik er een beetje kokosolie in gedaan heb, wat nu dus weer mag! Ook heb ik de oven in gebruik genomen voor een heerlijke ovenschotel van aubergine, prei, lente-uitjes en cottage cheese. Toen de ovenschotel gaar was heb ik er nog lekker een eetlepel olijfolie overheen gedaan. Om jullie nog lekkerder te maken over mijn keuken creaties heb ik de foto’s bijgevoegd. Voor recepten en meer foto’s van heerlijke gerechten verwijs ik jullie door naar mijn persoonlijke blog op facebook: Tasty Tajine!

Meterstanden en gezondheid

Ik zal eerst maar even beginnen met het vermelden dat ik ondanks het vasten in de Ramadan ik mij behoorlijk goed voel. Ik ben af en toe wat sufjes, maar dat lijkt mij niet meer dan logisch als je 18 tot 19 uur per dag niets eet en niets drinkt. Ik heb geen last van vermoeidheid en ik kan mij gedurende de dag prima concentreren. Ook merk ik nu ik sinds een aantal dagen dat mijn huid er beter uit gaat zien! Ik heb niet alleen minder last van onzuiverheden en puistjes, ook voelt mijn huid strakker aan. Toen ik andere deelnemers van het Nederland Slank programma hierover hoorde praten, was ik er in eerste instantie een beetje scpetisch over. Ik heb namelijk altijd een slechte huid gehad en vele dingen geprobeerd van crémp jes tot behandelingen bij de dermatoloog, maar niets hielp echt. Maar nu ik dus bezig ben met het metabolic balance programma, zie ik dus wel degelijk dat het een positief effect heeft op mijn huid. Ik ben hier dan ook ontzettend blij mee!!

Meterstanden 29 juni

Verder voel ik mij over het algemeen dus behoorlijk goed. Ik heb nog steeds geen last meer gehad van hoofdpijnen en mijn spieren en gewrichten voelen ook erg soepel aan. Daarnaast heb ik een mooie platte buik en lijken ook mijn bovenbenen een stuk strakker te worden!* Ik ben dan ook erg tevreden met de voortgang die ik tot nu toe heb geboekt met betrekking tot mijn gezondheid.

Tot zover mijn blog ‘Op naar een optimale gezondheid: de minder strenge fase’. Benieuwd naar meer ontwikkelingen en persoonlijke ervaringen tijdens het volgen van het Nederland Slank programma? Houd dan wekelijks het blog in de gaten!

*Disclaimer

Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De resultaten verschillen uiteraard per individu, daarom stellen wij voor iedereen een persoonlijk voedingsprogramma op.

Tags: Ervaringen cursisten

Rachida Lachhab

Geschreven door:
Rachida Lachhab

Rachida is Orthomoleculair Therapeut en Kwaliteitsgeregistreerd Diëtist, spreker en docent. Ze studeerde af aan de Haagsche Hogeschool als diëtist en Orthomoleculair Therapeut werd ze bij Natura Foundation. Daarnaast heeft ze de Integrale Epigenetica-opleiding level 1 en 2 en de Epigenetica van ADHD gevolgd.

Waarom Nederland Slank?

  • 1 Afvallen zonder honger
  • 2 Snel resultaat
  • 3 Lekker eten
  • 4 Levenslang effect
  • 5 No cure no pay!

Plan hier nu je gratis consult in+

of bel ons op 085 065 7472

  • Consulten door het hele land
  • Consulten in het buitenland mogelijk via skype

CATEGORIEËN

Alle blogs

POPULAIR

RECENT