bannerimage

Warme groentesoep

Geschreven door: Rachida Lachhab
04 oktober 2018

Lekkere recepten voor gezonde, gemakkelijke maaltijden vind je bij Nederland Slank. Bekijk hier alle recepten en zet de eerste stap naar een gezond lichaam!

groentesoep-300x217

Ingrediënten:

  • 1 l bouillon
  • 75 g bloemkool, kleine roosjes
  • ½ stengel bleekselderij, schijfjes
  • 50 g venkel
  • 50 g wortel, schijfjes
  • 1 kleine prei, ringetjes
  • 8 champignons, plakjes

Gehaktballetjes:

  • 100 g rundergehakt
  • 1 el kokosmeel
  • ½ losgeklopte ei
  • 1 th verse peterselie, fijngehakt
  • Mespuntje kruidnagel
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze:

  1. - Snijd de groenten klein.
  2. - Zet de bouillon samen met de groenten in de pan op het vuur en breng dit geheel aan de kook.
  3. - Laat de soep vervolgens 10 minuten net aan de kook op laag vuur gaar worden.
  4. - Breng ondertussen het gehakt op smaak met fijngehakte peterselie, mespuntje kruidnagel en zout en peper.
  5. - Voeg het ei en een deel van de kokosmeel toe.
  6. - Als het gehakt nog nat en slap is, voeg dan extra kokosmeel toe.
  7. - Maak hier balletjes van.
  8. - Doe deze in de soep en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken tot de gehaktballetjes gaar zijn.
  9. - Strooi vlak voor het serveren nog wat fijngehakte peterselie over de soep.